Öğrencilerimizin Yapmış Olduğu Çalışma TÜBİTAK 2209-A Kapsamında Desteklenmeye Uygun Bulunmuştur.

2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği son sınıf öğrencilerimizden Berna SALVAZLIOĞLU ve Neslişah KURNAZ'ın 'HAVACILIK ve OTOMOTİV SANAYİSİNDE KULLANILAN ALÜMİNYUM ALAŞIMLARININ SÜRTÜNME KARIŞTIRMA EKSTRÜZYON BİRLEŞTİRMESİ' başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.

Bu projede oldukça yeni teknolojik bir buluş olan SKEB ile iki farklı türdeki alüminyum levhanın problemsiz ve istenilen mekanik özelliklere sahip bir şekilde birleştirilmesi hedeflenmiştir. Bu yöntemde ara katman kullanılarak kırılgan fazların oluşumu engellenerek mukavemeti yüksek parça elde edilmesi hedeflenmektedir. SKEB yöntemi ile elde edilen malzemelerde anahtar deliği hatası oluşmadığı için havacılık ve otomotiv sanayisinde rahatlıkla kullanılması sağlanacaktır.
Literatürde bu yöntem kullanılarak yapılan çalışmalar azdır, bu nedenle bu proje ile SKEB yönteminin avantajlarının daha fazla bilinmesi için çalışmalar yapılacaktır.

Çalışmalarından dolayı proje danışmanları Prof Dr.Yahya BOZKURT'u ve öğrencilerimiz Berna SALVAZLIOĞLU ve Neslişah KURNAZ'ı tebrik eder, yeni proje ve akademik çalışmalarında başarılar dileriz. Projeye desteğinden dolayı TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'na teşekkür ederiz.