SAHA İSTANBUL GENEL SEKRETERİ İLHAMİ KELEŞ İLE SÖYLEŞİ

SAHA İstanbul Genel Sekreteri Sayın İlhami Keleş ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Composite Technologies Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yalçın BOZTOPRAK Hocamızın katılımıyla “Ülkemizde Havacılık ve Savunma Sektörü ve Projeler” hakkındaki söyleşi etkinliğimizi gerçekleştirdik. Ülkemizin havacılık ve savunma alanlarındaki gelişmeler ve SAHA İstanbul bünyesindeki güncel projelerin anlatıldığı etkinliğimizde aynı zamanda kompozit malzemelerin havacılık ve savunma alanlarında ve uzay araçlarındaki kullanımına değinildi. Sayın Keleş “kompozit malzemelerin özellikle savunma ve havacılık alanlarında stratejik öneme sahip olduğunu, doğal elyafların da kompozit malzemeler içerisinde önemli bir yer tuttuğunu, malzeme geliştirme hususunda ülkemizin ciddi boyutta ihtiyacını olduğunu ve üniversitelerin ihtiyaç olan alanlarda çalışmalarının önem arz ettiğini” belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Yalçın BOZTOPRAK Hocamız ise “üniversite-sanayi işbirliğinin önemine, öğrencilerin üniversite eğitimi çağlarında iken sanayi ile tanışmalarına ve sanayi tecrübesini öğrencilik yıllarında kazanmaları gerektiğine ve bu konuda SAHA İstanbul’un vermiş olduğu desteğe” değindi. Etkinliğin sonunda Sayın İlhami KELEŞ öğrencilerin sorularını yanıtlandırmış ve “gençlere destek verilmesinde ellerinden geleni yapacaklarını, staj konusunda yardımcı olacaklarını” belirtmiştir.

WhatsApp Image 2021-03-08 at 11.39.30 (1).jpeg (167 KB)WhatsApp Image 2021-03-08 at 11.39.30 (2).jpeg (112 KB)

WhatsApp Image 2021-03-08 at 11.39.30.jpeg (82 KB)   WhatsApp Image 2021-03-08 at 11.39.31.jpeg (96 KB)